2012/06/07

Ama orea (nola elikatu ogia egitera goazenean?) -Bideoak-

Hurrengo lau bideoetan ikusiko duzue nik erabiltzen dudan metodoa. Horrek ez du esaterik nahi bakarra dela e? Nik, gaur arte, hiru metodo desberdin erabili ditut eta emaitza onenak, honek eman dizkit.
Orain ikusiko duzuen prozesoa, 22º inguruan, 17 ordu inguru irauten ditu.
Ez ahaztu, giro tenperatura eta irinen arabera dela. Oso oso inportantea da, ama oreari neurria hartzea. Prozesu honek zenbat irauten duen jakitzen badugu, erreza daukagu, bestela esklabizatu egingo gaitu eta ez da batere komenigarria, ulertzen?

1. saioa
Osagaiak:
12gr. ama ore
12gr. ur
12gr. gari indar irina (hipermerkatuetan)
Bideoa, hemen.


2. saioa
Momentu honetan, zenbat ama ore daukagu? 12+12+12=36gr., ezta? Hauek hurrengo elikaduraren, Osagaiak:
36gr. ama ore (potoan daudenak)
36gr. ur
36gr. gari indar irina (hipermerkatuetan)
Bideoa, hemen.


3. saioa
Momentu honetan, zenbat ama ore daukagu? 36+36+36=108gr., ezta? Hauek hurrengo elikaduraren, Osagaiak:
108gr. ama ore (potoan daudenak)
108gr. ur
108gr. gari indar irina (hipermerkatuetan)
Bideoa, hemen.

4. saioa
Momentu honetan, zenbat ama ore daukagu? 108+108+108=324gr., ezta? Kasu honetan 250gr. erabiltzera noa, sobratzen zaidana, hurrengo baterako hozkailuan sartuko nuke, ulertzen al da?
Bideoa, hemen.


Oharra.- Metodo hau erabiltzea erabakitzen baduzue, zatiketa errez bat egitea besterik ez da. Egin behar duzuenaren totala, zati 27.
Ez ahaztu, hurrengorako zati bat gorde behar dela e?

No hay comentarios:

Publicar un comentario